ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 109 ЕВРА

Во цената на аранжманот е вклучено:

– Превоз со високотуристички автобус на наведената релација

– Посета на Трст

– 2 ноќевања со појадок во хотел 3***

– Организиран разглед на Венеција

– Организација на аранжманот и туристички придружник во текот на целото патување.

– Бесплатен трансфер од: Битола, Прилеп, Кавадарци(црна река),Велес и Куманово.

Во цената на аранжманот не е вклучено:

– Превоз со брод од Пунта Сабиони до Венецијa  (20 €)

– Факултативна посета на Верона и разглед на Милано со локален водич (40€)

– Патничко осигурување 300 денари

НАПОМЕНА:

– За реализација на аранжманот, потребен е миниум од 40 патници.
– За резервација задолжителна е уплата од 30% од вкупната сума
– Доколку патникот сака да резервира одредено седиште, при уплатата во агенцијата може да доплати 10 евра по лице и да бира седиште (освен првиот ред, кој е резервиран за персоналот)
– Услови за влез во Италија:
– Две дози вакцина (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Johnson&Johnson) не постара од 6 месеци, или да поседуваат бустер доза или сертификат за прележан ковид
– Две дози кинеска вакцина или Sputnik (овие патници дополнително треба да поседуваат и негативен антиген тест не постар од 48 часа)
– Сертификат за прележан ковид (не постар од 6 месеци)
– Антиген тест не постар од 42 часа
– За деца од 0-5.99 години за влез во Италија не е потребен ниту тест, ниту вакцина
– За деца од 6-11.99 години за влез во Италија потребен е антиген тест или сертификат за прележан ковид
– За време на патувањето ќе бидат запазени сите протоколи, задолжителна дезинфекција при влез во автобус, одржување на дистанца на патници кои не патуваат заедно.
– За време на патувањето во автобус задолжително е носење на заштитна маска со која се покрива устата и носот.
– Патниците се должни за цело време траење на патувањето да внимаваат на својата безбедност и на безбедноста на цела група и да ги почитуваат правилата и препораките дадени од страна на водичот.
– За овој аранжман важат општите услови на патување на ТА Анамари Травел – Ид