+389 75 404 480marjan@anamarytravel.mk

Политика за приватност

Кои сме ние

Нашата адреса на веб-страница е: https://anamarytravel.com.

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ние ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата на агентот за корисник на прелистувачот за да помогнат во откривањето на несакани информации.

Анонимизирана низа креирана од вашата адреса за е-пошта (исто така наречена хаш) може да биде дадена на услугата Gravatar за да види дали ја користите. Политиката за приватност на услугата Gravatar е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрување на вашиот коментар, вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Медиуми

Ако поставувате слики на веб-страницата, треба да избегнувате поставување слики со вметнати податоци за локација (EXIF GPS). Посетителите на веб-страницата можат да преземаат и извлекуваат какви било податоци за локација од слики на веб-страницата.

Колачиња

Ако оставите коментар на нашата страница, можете да се одлучите за зачувување на вашето име, адреса за е-пошта и веб-страница во колачињата. Овие се за ваша погодност за да не мора повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе оставите друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

Ако ја посетите нашата страница за најавување, ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се отфрла кога ќе го затворите прелистувачот.

Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најавување и изборот на вашиот екран. Колачињата за најавување траат два дена, а колачињата за опции на екранот траат една година. Ако изберете „Запомни ме“, вашето најавување ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најавување ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавувате статија, дополнително колаче ќе се зачува во вашиот прелистувач. Ова колаче не содржи лични податоци и едноставно го означува ID-то на објавата на статијата што ја уредувавте. Истекува по 1 ден.

Вградена содржина од други веб-страници

Написите на оваа страница може да вклучуваат вградена содржина (на пр. Видеа, слики, написи, итн.). Вградената содржина од другите веб-страници се однесува на ист начин како да посетителот ја посетил другата веб-страница.

Овие веб-страници можат да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вметнуваат дополнително следење од трети страни и да ја следат вашата интеракција со таа вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградената содржина доколку имате сметка и сте најавени на таа веб-страница.

Со кого ги споделуваме вашите податоци

Ако побарате ресетирање на лозинка, вашата IP адреса ќе биде вклучена во е-поштата за ресетирање.

Колку долго ги задржуваме вашите податоци

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова е така за да можеме автоматски да ги препознаваме и одобруваме следните коментари наместо да ги држиме во редот на модерирање.

За корисниците кои се регистрираат на нашата веб-страница (доколку ги има), ние исто така ги чуваме личните информации што ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги гледаат, уредуваат или бришат своите лични информации во секое време (освен што не можат да го променат своето корисничко име). Администраторите на веб-страниците исто така можат да ги видат и уредат тие информации.

Кои права ги имате над вашите податоци

Ако имате сметка на оваа страница или имате оставено коментари, можете да побарате да добиете извезена датотека со личните податоци што ги чуваме за вас, вклучувајќи ги и сите податоци што ни ги дадовте. Можете исто така да побарате да ги избришеме сите лични податоци што ги поседуваме за вас. Ова не вклучува никакви податоци што сме должни да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Каде што ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите може да се проверат преку автоматска услуга за откривање на несакани пораки.