+389 75 404 480marjan@anamarytravel.mk

Банско

07.01.2024

Банско е град во Република Бугарија кој се наоѓа во југозападниот дел и истиот претсавува седиште на истоимената општина Банско. Познат е како важно место посетено от доста туристи претежно во зимскиот период. Во развојот на туризмот допринела старата архитектура на куќите. Во банско денес постојат повеќе од 120 објекти од различни категории за смештај на туристите, а секако тука се и стазите за скијање долги 70 километри. Разноврсни туристички содржини може да сретнете во Банско, а секако после убаво поминатиот ден на планина во Банско може да се опуштите во некоја од многубројните автентични бугарски кафеани.

Опис на патувањето:

 • Собирање на групата во 04:45 на паркингот наспорти Скопски саем кај хотел ВИП. Поаѓање за Банско  во 05:00, Куманово бензинска Макпетрол во 05:30 часот
 • Пристигнување во Банско. Слободно време за индивидуални активности и прошетка низ Банско.
 • Тргнување за Куманово и Скопје во 17:00 часот

 

Цена: 1200 денари

 

ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ:

 • Во случај на недоволен број на пријавени патници, организаторот го задржува правото да го откаже во целост патувањето 2 дена пред да започне истото.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за подолгите задржувања на граница и гужвите во сообраќајот кои претходно неможат да бидат предвидени.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за временските услови во текот на патувањето како и во местото за посета.
 • Во случај на отказ патникот е должен да плати:
 • За отказ до 2 дена пред поаѓање се задржува износ од 90 % од цената на аранжманот
 • За отказ од 3 до 5 дена пред поаѓање се задржува износ од 70 % од цената на аранжманот
 • За отказ од 6-15 дена пред поаѓање се задржува износ од 50 % од цената на аранжманот
 • За отказ преку 15 дена пред поаѓање  се задржува износ од 10 % од цената на аранжманот
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува материјална штета доколку патната исправа или лична карта е истечена или заборавена.
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува штета за изгубен багаж.
 • Примателот на услугата е должен да ги почитува правилата издадени од страна на возачот и водичот за однесувањето во автобусот.
 • Организаторот на патувањето не одговара за доцнењето на патниците, и не е  должен да ги чека истите.
 • Со уплата Вие во целост сте согласни со горенаведените Општи услови – мт